Ez amolyan input-output kaja, már amennyiben az input az, ahogy készíted egymás után a gofrikat, az output pedig a tányérjával sorban álló család. Hihetetlen mennyiség elfogy ebből a gofriból, pedig tartalmas, laktató, de nem lehet abbahagyni. Semleges ízének köszönhetően egyaránt alkalmas sós és édes feltétek alá, ugyanolyan jó snidlinges tejföllel, mint vajjal és lekvárral.

gofri joghurt kukoricadara kukoricakeményítő burgonyakeményítő útifű maghéj barna rizsliszt tojás olaj

1. Kezdd a kukoricadara puhításával, hogy ne maradjanak kemény szemek a masszában. Tehát mérd ki a joghurtot, olajat és tojássárgákat egy tálba, és keverd bele a darát, majd tedd félre 10 percre. 

gofri joghurt kukoricadara kukoricakeményítő burgonyakeményítő útifű maghéj barna rizsliszt tojás olaj

2. Mérd ki a száraz hozzávalókat is, illetve verd fel kemény habbá a tojásfehérjéket.

gofri joghurt kukoricadara kukoricakeményítő burgonyakeményítő útifű maghéj barna rizsliszt tojás olaj

3. Keverd össze a szárazakat és nedveseket egy tejfölsűrűségű masszává, majd óvatosan forgasd hozzá a tojásfehérjét. A sütőportól elkezd buborékosodni, szivacsosodni, semmi baj, irány a gofrisütő.

gofri joghurt kukoricadara kukoricakeményítő burgonyakeményítő útifű maghéj barna rizsliszt tojás olaj

4. Oldalanként 2-3 percig süsd, ahogy elkezd aranysárgává válni, már jó is. Nemcsak frissen kisütve finom, hanem másnap reggelire is készíts párat, csodálatosan puha és szaftos marad a gofrid.

gofri joghurt kukoricadara kukoricakeményítő burgonyakeményítő útifű maghéj barna rizsliszt tojás olaj

Hozzávalók:
130 g barna rizsliszt,
60 g burgonyakeményítő,
20 g kukoricakeményítő,
80 g kukoricadara,
3 g útifű maghéj,
8 g sütőpor,
3 g só,
+
240 ml joghurt,
110 ml olaj,
2 nagy vagy 3 kicsi tojás szétválasztva.

Jó étvágyat!