Ez amolyan input-output kaja, már amennyiben az input az, ahogy készíted egymás után a gofrikat, az output pedig a tányérjával sorban álló család. Hihetetlen mennyiség elfogy ebből a gofriból, pedig tartalmas, laktató, de nem lehet abbahagyni. Semleges ízének köszönhetően egyaránt alkalmas sós és édes feltétek alá, ugyanolyan jó snidlinges tejföllel, mint vajjal és lekvárral.
1. Kezdd a kukoricadara puhításával, hogy ne maradjanak kemény szemek a masszában. Tehát mérd ki a joghurtot, olajat és tojássárgákat egy tálba, és keverd bele a darát, majd tedd félre 10 percre.
2. Mérd ki a száraz hozzávalókat is, illetve verd fel kemény habbá a tojásfehérjéket.
3. Keverd össze a szárazakat és nedveseket egy tejfölsűrűségű masszává, majd óvatosan forgasd hozzá a tojásfehérjét. A sütőportól elkezd buborékosodni, szivacsosodni, semmi baj, irány a gofrisütő.
4. Oldalanként 2-3 percig süsd, ahogy elkezd aranysárgává válni, már jó is. Nemcsak frissen kisütve finom, hanem másnap reggelire is készíts párat, csodálatosan puha és szaftos marad a gofrid.
Hozzávalók:
130 g barna rizsliszt,
60 g burgonyakeményítő,
20 g kukoricakeményítő,
80 g kukoricadara,
3 g útifű maghéj,
8 g sütőpor,
3 g só,
+
240 ml joghurt,
110 ml olaj,
2 nagy vagy 3 kicsi tojás szétválasztva.
Jó étvágyat!